Wallonië


Op tweedaagse taaluitstap naar Wallonië

2 dagen, 1 nacht vanaf € 75

Inbegrepen: transport (heen en terug en ter plaatse), logement op basis van half pension in een meerpersoonskamer voor de leerlingen (2 tot 6 personen) en in tweepersoonskamers voor de leerkrachten. 

Niet inbegrepen: kajak (€ 10), toegang tot museum Brussel, lunch (x 2), begeleiding (met uitzondering van de excursies).

Logeren in het kasteel van Wégimont

Weinig locaties voor jongerenreizen zullen de vergelijking met dit sprookjeskasteel kunnen doorstaan. Dit prachtige gebouw is een sterrenverblijf. Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. Voor de avondactiviteiten zijn er verschillende zalen ter beschikking.

Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, hockey, tennis), barbecuehoekjes, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver ... Het enorme openluchtzwembad met glijbaan is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen jongeren zich echt uitleven. Het openluchtzwembad is geopend van 1 mei tot en met 31 augustus.

Maaltijden

Het keukenteam van het kasteel kent door de jarenlange ervaring de verlangens van de jongeren.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, koffie, thee, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas...

's Avonds beginnen we steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht : steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel zelfgemaakt ijs, taart, bavarois, pudding, fruit...

Transport per autocar

Het transport gebeurt per autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. 

 

 

DAG 1: Luik

Voormiddag: taalexcursie te Luik

Via dynamische methodieken komen de leerlingen veelvuldig in contact met de lokale bevolking en dit op een aangename manier. Raadpleeg onze excursiepagina voor meer informatie.

Namiddag: avonturenparcours

Ons avontuurlijke hoogtepunt beleven we in het Fort van Chaudfontaine waar we een uitdagend avonturenparcours trotseren. In "Fort Boyard-stijl" genieten we van deze historische site. We testen onze zenuwen op het hoogteparcours, beleven een heuse kick tijdens de deathride én wringen ons in 1000 bochten bij de speleologie. Spanning verzekerd en een boost voor de teamspirit.

DAG 2: Namen of Brussel

Voormiddag

Namen Express: In de stijl van de TV-reeks 'Peking Express' volgen de leerlingen een parcours in de stad. Aan iedere halte is er een opdracht, waarmee men seconden kan sprokkelen. De eindbestemming is geheim. Deze race tegen de tijd zorgt gegarandeerd voor spannende momenten.

OF

Brussel BD: De leerlingen doorkruisen Brussel in de voetsporen van de bekende stripfiguren als le Petit Spirou en Gaston Lagaffe. De zoektocht brengt de leerlingen niet alleen naar grote highlights als de Grote Markt, de Munt en Manneken Pis, maar ook naar stripmuren op minder bekende plekjes. De leerlingen leren wat 'een taluur', 'ne fafoul' en 'een zinneke' is, hoe je een Brusselse wafel maakt en wat de legende is achter Manneken Pis.

Namiddag

Namen:  We maken onze voeten nat met een dolle afvaart in een kajak. Startpunt voor onze kajaktocht is het pittoreske Durbuy. Wedden dat je je avontuurlijke kant helemaal ontdekt?

OF

Brussel: Bezoek aan musea (Jubelpark, Atomium, MIM, Magritte, museum van de Dynastie...)

Hoe reserveren?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Wallonië aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.

Begeleiding

Het aantal excursiebegeleiders wordt bepaald door de school. Wij adviseren maximum 25 leerlingen per begeleider als vlot werkbare omkaderingsvorm. Wij stellen maximum 6 begeleiders ter beschikking per dag. Een actieve medewerking van een even groot aantal leerkrachten (niet noodzakelijk taalleerkrachten) is verondersteld. De leerkrachten worden ingeschakeld als assistent en kunnen zo meegenieten van de taalexcursie.

Aandachtspunten

  • Gelieve de groepsindeling op voorhand af te stemmen op het aantal begeleiders en de groepen als dusdanig op te stellen dat de begeleiders ter plaatse onmiddellijk van start kunnen gaan met de taalactiviteiten. Verdeel de leerlingen ook per groepjes van drie.
  • Elke leerling dient balpen en papier bij te hebben.
  • U kan de leerlingen al wat voorbereiden op deze uitstap in de klas door hen enkele vaardigheden aan te leren zoals de aandacht trekken van een voorbijganger, een gesprek aanknopen en afronden, ...

Prijzen

De omkaderingsgraad die de school verkiest, bepaalt de prijs. Alle prijzen zijn inclusief het transport van de begeleiders!

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek

 

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

Hier kan u de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen en CLIPPER vinden.