Wallonië


Op tweedaagse taaluitstap naar Wallonië

2 dagen, 1 nacht vanaf € 105

Inbegrepen: transport (heen en terug en ter plaatse), logement op basis van half pension in een meerpersoonskamer voor leerlingen (2 tot 6 personen) en in tweepersoonskamers voor leerkrachten. 

Logeren in het kasteel van Wégimont

Weinig locaties voor jongerenreizen zullen de vergelijking met dit sprookjeskasteel kunnen doorstaan. Dit prachtige gebouw is een sterrenverblijf. Je verblijft er in mooie kamers van 2, 4 of 6 personen. Voor de avondactiviteiten zijn er verschillende zalen ter beschikking.

Het Provinciaal Domein van Wégimont heeft alle troeven binnen handbereik: sportterreinen (voor voetbal, basketbal, minigolf, hockey, tennis), barbecuehoekjes, bossen en uitgestrekte grasvelden voor pleinspelen, een roeivijver ... Het enorme openluchtzwembad met glijbaan is onbetwistbaar dé trekpleister. Hier kunnen jongeren zich echt uitleven. Het openluchtzwembad is geopend van 1 mei tot en met 31 augustus.

 

Maaltijden

Het keukenteam van het kasteel weet door de jarenlange ervaring als geen ander wat jongeren graag eten.

Op het ontbijtbuffet staan er fruitsap, koffie, thee, warme chocolademelk, melk, sandwiches, ontbijtgranen, choco, confituur, smeerkaas... voor elk wat wils dus!

's Avonds beginnen we steevast met lekkere verse soep. Daarna volgt een hoofdgerecht: steak met frietjes en sla, cordon bleu met gebakken aardappelen en appelmoes, gebraden kip met puree, brochette met rijst en ratatouille. Als dessert serveert het kasteel zelfgemaakt ijs, taart, bavarois, pudding, fruit...

 

Transport per autocar

Het transport gebeurt per autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. 

 

 

Programma

We helpen u graag verder met het opstellen van een programma. De streek leent zich perfect tot een combinatie van een stadsbezoek enerzijds en je uitleven in de groene bosrijke omgeving van Wégimont anderzijds.

Bovendien kunnen we aan dit verblijf een uitdagend taalprogramma met begeleiding koppelen.

Interesse?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Wallonië aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.
 

Begeleiding

Het aantal excursiebegeleiders wordt bepaald door de school. Wij adviseren maximum 25 leerlingen per begeleider als vlot werkbare omkaderingsvorm. Wij stellen maximum 6 begeleiders ter beschikking per dag. Een actieve medewerking van een even groot aantal leerkrachten (niet noodzakelijk taalleerkrachten) is verondersteld. De leerkrachten worden ingeschakeld als assistent en kunnen zo meegenieten van de taalexcursie.

Aandachtspunten

  • Gelieve de groepsindeling op voorhand af te stemmen op het aantal begeleiders en de groepen als dusdanig op te stellen dat de begeleiders ter plaatse onmiddellijk van start kunnen gaan met de taalactiviteiten. Verdeel de leerlingen ook per groepjes van drie.
  • Elke leerling dient balpen en papier bij te hebben.
  • U kan de leerlingen al wat voorbereiden op deze uitstap in de klas door hen enkele vaardigheden aan te leren zoals de aandacht trekken van een voorbijganger, een gesprek aanknopen en afronden, ...

Prijzen

De omkaderingsgraad die de school verkiest, bepaalt de prijs. Alle prijzen zijn inclusief het transport van de begeleiders!

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek

 

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

Hier kan u de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen en CLIPPER vinden.