Parijs


Op citytrip in de lichtstad

2 dagen Parijs vanaf €100, 3 dagen vanaf €135

Inbegrepen: logement op hotel op basis van kamer en ontbijt, transport heen en terug per autocar, lokaal transport, supplement vanaf €20 voor de begeleiding in het Nederlands of Frans (incl. taalactiviteiten), de toegang tot de meeste musea in Parijs is gratis voor jongeren

Niet inbegrepen: maaltijden (vanaf €10), bezoek Eiffeltoren, rondvaart Bateaux Mouches

Met CLIPPER naar Parijs 

Met haar Parijsreizen speelt CLIPPER een thuismatch. We bieden een degelijk logement op hotel op basis van kamer en ontbijt, veilig en comfortabel vervoer per autocar, programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids… en dat alles aan een scherpe prijs.
Highlights als een bezoek aan de Eiffeltoren of het Louvre mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes zoals het dakterras van de Galleries Lafayette, de tuinen van het Palais Royal of we doorkruisen Île de la Cité voor een heuse Parijs Express.


 

Op hotel in Parijs

In Parijs verblijven we in één van de vele zakenhotels in en rond de stad. Bij reservatie kan u uw voorkeuren aanduiden: aan de ring of buiten de stad. Na een gevuld dagprogramma is het echt genieten van de rust en het comfort. Ontbijten doen we in het hotel. Enkele mogelijkheden zijn een Ibishotel aan la Défense, een Campanile of Ibis Budget hotel net buiten de ring…

In deze hotels wordt er uiteraard de nodige discipline van de leerlingen vereist wat de nachtrust betreft.

Voor de leerlingen zijn er kamers van 2-3 personen. Voor de leerkrachten zijn er 1-, 2- of 3-persoonskamers (single mits supplement).

 

Transport per autocar

Het transport gebeurt per autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. Ook voor metrotickets kan u bij ons terecht (enkel indien het om een reis gaat die door CLIPPER wordt begeleid).  

Indien de reis door CLIPPER wordt begeleid voorzien wij Franse films en een busanimatie rond Franse muziek gebaseerd op Sing that song.

Voor kleine(re) groepen bestaat de mogelijkheid om tickets voor de TGV te reserveren.

Op restaurant in Parijs

Indien u dit wenst, kunnen wij u ook helpen in de zoektocht naar betaalbare restaurants voor groepen in Parijs. We hebben enkele vaste adressen, maar gaan op aanvraag ook op zoek naar alternatieven.

In het gamma van de selfservice restaurants werken we samen met een studentenrestaurant in het zuiden van de stad en een Franse selfservice keten die een snelle verzorgde hap biedt aan democratische prijzen. Met een voucher stellen de studenten zelf hun menu samen: steak, vis of een hamburger als hoofdgerecht met warme groenten, aardappelen, pasta, rijst of frietjes à volonté en fruitsalade, île flottante of een ijsje als dessert. Deze restaurants bevinden zich in Montmartre of vlakbij het Centre Pompidou.

Daarnaast kunnen we u ook drie restaurants met bediening aan tafel voorstellen.

In een Franse bistro in Quartier Latin kan u genieten van de traditionele Franse keuken in een sfeervol decor. Wat dacht u van de volgende kaart: salade als voorgerecht, kip met champignonsaus en frietjes en chocolademousse als dessert!?

Een Italiaans restaurant wordt altijd enthousiast onthaald bij de jongeren. In een pizzeria in le Marais kunnen jongeren kiezen tussen een pizza of lasagne, gevolgd door een dessert.

Top of the bill is een verfijnd Frans restaurant vlakbij het Centre Pompidou waar u kan dineren in een exceptioneel kader. Prachtige gotische plafondgewelven zorgen voor de juiste sfeer om uw avond in te zetten..

 

Parijs ondersteboven

Je kan opteren voor een programmavoorstel met of zonder gidsen, met of zonder Frans taalprogramma.
Hieronder geven we een voorbeeld van een dag uit een driedaagse reis met taalactiviteiten.
Indien u kiest voor een taalprogramma gidsen de leerlingen mee via historische rollenspelen, zoeken ze de weg in een Parijs Express of een zoektocht in de Jardin du Luxembourg en spelen ze met de taal aan de hand van interviews en gevarieerde activiteiten. Hierbij worden de Parijzenaars regelmatig aangesproken... en met succes. De trip wordt zo een grensverleggende ervaring die je als leerling - en als begeleidende leerkracht- niet snel zal vergeten.

Hieronder vindt u een standaardprogramma met daarin de meest bezochte highlights. Daarnaast bieden wij ook activiteiten aan die aangepast zijn aan de studierichting. Met de wetenschappen bezoeken we la Villette, sportrichtingen worden dan weer verwend met de taalactiviteit La gazette des sports in de buurt van Roland Garros.

Hoe reserveren?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Parijs aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.
 

Voor de datum van de reis is het belangrijk om rekening te houden met de salons (google 'congrès Paris'). Op deze momenten is het soms zeer moeilijk om een hotel te vinden in (de buurt van) Parijs aan een betaalbare prijs.

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.
1/2 nacht(en) Parijs op basis van kamer en ontbijt (inclusief transport heen en terug) kan/kunnen al vanaf €100/€135 per persoon. Voor een taalprogramma komt daar ongeveer €20 bij per dag.

Hier kan u de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen en CLIPPER vinden.