Parijs


Op citytrip in de lichtstad

2 dagen Parijs vanaf €100, 3 dagen vanaf €150

Inbegrepen: logement in een ***-hotel op basis van kamer en een continentaal ontbijt, transport heen en terug per luxe autocar en transport ter plaatse.

Verder helpen we u indien nodig bij het uitwerken van het programma, de reservatie van een restaurant, museum of een boottocht op de Seine. Daarnaast is het mogelijk om ons als gids in te schakelen, we begeleiden de groep dan van vertrek tot aankomst in het Nederlands of het Frans, al dan niet met taalactiviteiten.

Met CLIPPER naar Parijs

Reeds van in het begin is CLIPPER kind aan huis in Parijs. We onderhouden goede, jarenlange contacten met kwaliteitsvolle hotels (IBIS, Campanile, B&B…), zowel binnen als buiten het centrum van de stad. Als klant houdt u zo de hand op de knip zonder aan kwaliteit in te boeten! We werken met vaste busmaatschappijen, hun chauffeurs kennen Parijs als hun broekzak. Gedurende al die jaren hebben we al menig programma opgesteld, die ervaring zetten we graag in om ook uw programma te optimaliseren.

Highlights als een bezoek aan de Eiffeltoren of het Louvre mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes zoals het dakterras van de Galeries Lafayette, de tuinen van het Palais Royal of het Institut du Monde Arabe. OF wat dacht u van een uitgestippelde wandeling met heel wat verborgen pareltjes van de Parijse Street-Art?

Op hotel in Parijs

In Parijs verblijven we in één van de vele zakenhotels in en rond de stad. Bij reservatie kan u uw voorkeuren aanduiden: meer centraal gelegen, aan de ring of buiten de stad. Na een gevuld dagprogramma is het echt genieten van de rust en het comfort. Ontbijten doen we in het hotel. Op dit kaartje krijgt u een idee van de hotels waarmee we samenwerken. We vragen ons tijdig uw data voor het volgende schooljaar door te geven. Dit zijn immers hotels die voornamelijk op een professioneel publiek gericht zijn en die Parijs bezoeken omwille van een (vaak jaarlijks terugkerend) salon, beurs of congres… Daarnaast leert de ervaring ons dat scholen vaak in dezelfde periode hun buitenlandse reizen plannen. Hierbij breken we graag een lans om de reis naar Parijs eens in september of oktober te plannen. Een schitterende klasvormende start van het schooljaar waar iedereen een schooljaar lang nog van kan nagenieten!

We hebben met onze groepen een goede naam opgebouwd, mede dankzij de inzet van de betrokken leerkrachten die erop toezien dat hun leerlingen tijdens de nacht de nodige discipline aan de dag leggen zodat de kamers ’s morgens respectvol worden achtergelaten.

Voor de leerlingen zijn er kamers van 2-3 personen. Voor de leerkrachten zijn er 1-, 2- of 3-persoonskamers (single mits supplement).

Transport per autocar

Het transport gebeurt per luxe autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. Wanneer een CLIPPERbegeleider meegaat, kunnen we ook voor de nodige metrotickets zorgen. In dat geval kan u ook opteren voor een Frans programma en zorgen we voor aangepaste busanimatie: een Franse film voor tijdens de lange ritten, een Sing that song rond Franse muziek… en tegen dat we Parijs bereiken zitten we helemaal in Franse sferen.

Voor kleine(re) groepen is het soms voordeliger om met de TGV te reizen, samen bekijken we uw specifieke situatie en zoeken de beste oplossing!

Op restaurant in Parijs

Indien u dit wenst, kunnen wij u ook helpen in de zoektocht naar betaalbare restaurants voor groepen in Parijs. Dit kan gaan van een selfservice restaurant, tot een lokale pizzeria of een leuke Franse bistro. We hebben enkele vaste adressen, maar gaan op aanvraag ook op zoek naar alternatieven.

In het gamma van de selfservice restaurants werken we samen met een studentenrestaurant in het zuiden van de stad en een Franse selfketen die een snelle verzorgde hap biedt aan democratische prijzen. Met een voucher stellen de studenten zelf hun menu samen: steak, vis of een hamburger met warme groenten, aardappelen, pasta, rijst of frietjes à volonté als hoofdgerecht en fruitsalade, île flottante of een ijsje als dessert. Deze restaurants bevinden zich in Montmartre of vlakbij het Centre Pompidou.

In een Franse bistro in Quartier Latin kan u genieten van de traditionele Franse keuken in een sfeervol decor. Wat dacht u van de volgende kaart: salade als voorgerecht, kip met champignonsaus en frietjes en chocolademousse als dessert!?

Een Italiaans restaurant wordt altijd enthousiast onthaald bij de jongeren. In een pizzeria in le Marais kunnen jongeren kiezen tussen een pizza of lasagne, gevolgd door een dessert.

Top of the bill is een verfijnd Frans restaurant vlakbij het Centre Pompidou waar u kan dineren in een exceptioneel kader. Prachtige gotische plafondgewelven zorgen voor de juiste sfeer om uw avond in te zetten.

 

Parijs ondersteboven

U kan opteren voor een programmavoorstel met of zonder gidsen, met of zonder Frans taalprogramma.

Hieronder geven we een voorbeeld van een dag uit een driedaagse reis met taalactiviteiten.
Indien u kiest voor een 
taalprogramma gidsen de leerlingen mee via historische rollenspelen, zoeken ze de weg in een Parijs Express of een zoektocht in de Jardin du Luxembourg en spelen ze met de taal aan de hand van interviews en gevarieerde activiteiten. Hierbij worden de Parijzenaars regelmatig aangesproken... en met succes. De trip wordt zo een grensverleggende ervaring die je als leerling - en als begeleidende leerkracht- niet snel zal vergeten.

Hieronder vindt u dag uit een standaardprogramma met daarin de meest bezochte highlights. Daarnaast bieden wij ook activiteiten aan die aangepast zijn aan een studierichting. Zo is er de mogelijkheid om met wetenschappelijk georiënteerde richtingen Parc de la Villette te bezoeken.  Voor sportievelingen hebben we de taalactiviteit ‘La gazette des sports’ in de buurt van Roland Garros of bezoeken we het Parc des Princes van voetbalgrootheid PSG.

 

Interesse?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Parijs aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.
 

Voor de datum van de reis is het belangrijk om rekening te houden met de salons (google 'congrès Paris'). Op deze momenten is het soms zeer moeilijk om een hotel te vinden in (de buurt van) Parijs aan een betaalbare prijs.

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan voorzien in de aanvankelijke offerte. Dit heeft een rechtstreeks effect op de busbezetting. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt.

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek