Met Clipper naar Marokko


Marokko is bekend om haar rijke cultuur, legendarische gastvriendelijkheid, zacht klimaat en parelwitte stranden. Kortom, een topbestemming voor jong en oud! Tijdens deze rondreis van 8 dagen, dompelen wij u en uw leerlingen helemaal onder in de 'couleur locale' en ondersteunen we lokale en sociale projecten. Een authentieke ervaring om nooit te vergeten! 

Wat kan u sowieso van ons verwachten? 

**- en ***-hotelverblijf met volpension/halfpension

Transport per vliegtuig van Brussel-Casablanca of via Marrakech heen en terug

Transport ter plaatse

Programma (incl. gidsen en toegangsgelden) 

Elk verblijf voorziet in meerpersoonskamers voor leerlingen, tweepersoonskamers voor leerkrachten en er is een mogelijkheid tot eenpersoonskamer. De maaltijden laten je proeven van de Marokkaanse keuken. 

 

Programma per dag

Dag 1-Vertrek

Vertrek vanuit Zaventem of Charleroi richting Casablanca. Daar nemen we een bustransfer naar Rabat, waar we een hapje eten.

Dag 2-Rabat

We brengen een stadsbezoek aan één van de vier Marokkaanse koningssteden en de politiek-administratieve hoofdstad. Rabat heeft een rijke geschiedenis, met heerlijk eten, een bruisende cultuur en kleurrijk straatbeeld. Gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan, brengen we een bezoek aan het Mausoleum van Mohammed V, het koninklijk paleis, en picknicken we in de tuinen van Oudayaa. Daarna gaan we langs de Association Marocaine d'aide aux enfants en situation Précaires en de medina; De avond brengen we in stijl door met henna.

Dag 3- Casablanca en Imlil
Na het ontbijt zetten we onze reis verder naar de grote Moskee Hassen II. Met een gids bezichtigen we de binnenkant van de Moskee en vertrekken we nadien naar Imlil, een dorpje in de bergen gekend om zijn watervallen. Eenmaal aangekomen installeren we ons in de gîte en wandelen we naar de moskee Sidi Chemcharouch (2250m). Tijdens deze drie uur durende wandeltocht worden we vergezeld door vier muilezeltjes. Geen paniek! deze wandeling is voor beginners én gevorderden. We eindigen de dag met een diner in degîte en animatie. 
Dag 4- Imlil en Marrakech
In het dorpsschooltje in Imlil maken we kennis met de scholieren. We geven een lees- en spelatelier. Na de lunch trekken we naar Marrakech. Met haar rode vestigingsmuren wordt Marrakech wel de 'Rode Stad' genoemd. Vandaag laten we ons betoveren door de magnifieke paleizen, soeks, het elegante Atlasgebergte en ontdekken we het drukke en gezellige Jmaa el F'naplein. 
Dag 5- Essaouira
Essaouira betekent letterlijk 'stad van de wind'. Dit kuststadje aan de Atlantische Oceaan biedt kilometers strand en een betoverende mooie medina. Voor de surfers onder ons is dit dorpje een waar mekka. We bezoeken de medina, de stadswallen, de vissershaven en de scheepswerf. In de namiddag kunnen u en uw leerlingen genieten aan het strand. 

Dag 6- Essaouira en Marrakech

In de voormiddag is er vrije tijd voorzien voor een stadsbezoek en het strand. Daarna keren we terug naar Marrakech en stoppen we onderweg voor een sociaal project rond arganolie. 

Dag 7- Marrakech

Op de voorlaatste dag kuieren we de tuinen van Menara, bezoeken de Koutoubia Moskee, het Bahiapaleis en Dar Si Said. Na de middag is er vrije tijd voorzien voor u en uw leerlingen. We sluiten de avond af met een dinner en een groot spektakel. 

Dag 8- huiswaarts

Onze reis is bijna ten einde. we nemen de bus naar de luchthaven en vliegen richting Brussel. 

 

 

 

 

 

Wij helpen u waar nodig!

Vraag uw vrijblijvende offerte voor Marokko! Binnen enkele dagen zal u dan per mail één of meerdere offertes ontvangen.

8 dagen/7 nachten zijn al mogelijk vanaf €800 per persoon. Opgelet! Iedereen die naar Marokko afreist, moet over een reispaspoort beschikken dat geldig is tot op de datum van terugkeer in België. Dranken en persoonlijke uitgaves zijn niet inclusief. 

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien. 

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen leerlingen en begeleiders

3 maanden voor vertrek

Namenlijsten

1 maand voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek 

Rooming list

1 maand voor vertrek

 

Verified by MonsterInsights