Marokko


Op rondreis door Marokko: Rabat, Marrakech en Essaouira

8 dagen/7 nachten vanaf 799 euro per persoon

Inbegrepen: logement in meerpersoonskamers (scoutscenter in Rabat, hotel in Marrakech en Essaouira en gîte in Imlil), volpension (halfpension in Essaouira), vlucht Brussel- Casablanca of via Marrakech heen en terug, lokaal transport, het programma zoals hieronder beschreven (incl. gids en toegangsgelden).

Niet inbegrepen: dranken en persoonlijke uitgaves

Opgelet: iedereen die naar Marokko afreist, moet over een reispaspoort beschikken dat geldig is tot op de datum van terugkeer in België!

Met CLIPPER naar Marokko

Marokko is een koninkrijk op een kruising van beschavingen, bekend om zijn rijke cultuur, legendarische gastvriendelijkheid, zachte klimaat en parelwitte stranden, kortom een topbestemming!

Tijdens deze rondreis word je helemaal ondergedompeld in de 'couleur locale' en houden we halt bij lokale, sociale projecten. Deze authentieke ervaringen ga je nooit meer vergeten!

Rabat

Aan de kust van de Atlantische Oceaan ligt Rabat, één van de vier Marokkaanse koningssteden en tevens de politieke en administratieve hoofdstad. Rabat heeft een rijke geschiedenis, heerlijk eten, een bruisende cultuur en kleurrijk straatbeeld. 

Marrakech

Met haar rode vestingsmuren wordt Marrakech ook wel 'de Rode Stad' genoemd. Laat je betoveren door magnifieke paleizen, bruisende soeks en het elegante Atlasgebergte. 

Essaouira

Essaouira betekent letterlijk 'stad van de wind' en ze heeft haar naam zeker niet gestolen. Na de drukte van Marrakech biedt dit kuststadje aan de Atlantische Oceaan kilometers strand en een betoverend mooie medina. Essaouira is bovendien een surfmekka voor de liefhebbers!

Op hotel in het exotische Marokko

We logeren in het scoutscentrum in Rabat, verblijven in een **- en ***-sterrenhotel in Marrakech en Essaouira en slapen in een gîte in de bergen van Imlil. We verblijven in meerpersoonskamers. Leerkrachten verblijven in tweepersoonskamers. Single kamers zijn mogelijk mits supplement.

 

Met het vliegtuig heen en terug

We nemen een vlucht Brussel- Casablanca of vliegen via Marrakech. Ter plaatse gebeurt het vervoer per autocar. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie.

 

Maaltijden

We verblijven in volpension. Uiteraard staat de traditionele Marokkaanse keuken op het menu. Geen hamburger met friet, maar wel tajine met kip, couscous, BBQ en gegrilde vis. Overheerlijke gerechten ter plaatse bereid. En natuurlijk mag de mierzoete muntthee niet ontbreken!

Programma van dag tot dag

DAG 1

Vertrek vanuit Zaventem of Charleroi richting Casablanca. Daar nemen we een luchthaventransfer richting Rabat waar we nog een hapje eten.

DAG 2- Rabat

Na het ontbijt brengen we een stadsbezoek aan Rabat. We bezoeken het mausoleum van Mohammed V, het Koninklijk Paleis en picknicken in de tuinen van Oudayaa. 's Namiddags brengen we een bezoekje aan de 'Association Marocaine d'aide aux Enfants en situation Précaires' en aan de medina. Na het diner is er een Marokkaanse avond met henna. 

DAG 3 - Casablanca & Imlil

Ontbijt en vertrek naar Casablanca. We bezoeken de grote Moskee Hassen II langs de binnenkant met een gids. Daarna vertrekken we richting Imlil, een dorpje in de bergen gekend om zijn watervallen. We picknicken onderweg. De bus zet ons af in Imlil en we wandelen te voet verder tot Armed. Daar installeren we ons in de gîte en wandelen we tot aan de moskee Sidi Chemharouch (2250 m). Het is een drie uur durende tocht waarop vier muilezeltjes ons vergezellen. Deze wandeling is geschikt voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. 's Avonds dineren we in de gîte en is er animatie voorzien.

DAG 4- Imlil & Marrakech

We ontbijten en vertrekken daarna naar het dorpsschooltje van Imlil om kennis te maken met de scholieren. Hier geven we een lees-en spelatelier. Daarna brengen we een bezoekje aan het dorp waar we lunchen. Na de lunch vertrekken we naar Marrakech. Aangekomen, installeren we ons in het hotel waarna we het feeërieke en drukke  Jmaa el F'naplein bewonderen. 's Avonds dineren we in een restaurant.

DAG 5- Essaouira

We ontbijten en vertrekken daarna naar Essaouira. Bij aankomst installeren we ons in de kamers en brengen we een gegidst bezoek aan de stad. We werpen een blik op de medina, de stadswallen, de vissershaven en de scheepswerf. We lunchen ter plaatse en de namiddag brengen we door aan het strand. 's Avonds dineren we op restaurant. 

DAG 6- Essaouira & Marrakech

Na het ontbijt is er in de voormiddag een beetje vrije tijd voor een stadsbezoek en om  de lokale vakmanskunsten en het strand te ontdekken. Daarna keren we terug naar Marrakech. Onderweg bezoeken we een sociaal project dat arganolie van uitstekende kwaliteit produceert.  Bij aankomst in Marrakech installeren we ons in het hotel en bezoeken we de medina. 's Avonds eten we in het hotel.

DAG 7- Marrakech

We ontbijten en trekken grote ogen in Marrakech city: we kuieren langs de Menara tuinen, de Koutoubia moskee, het Bahiapaleis en Dar Si Said. NA de lunch mogen we vrij rondslenteren in de stad. 's Avonds is er een groot spektakel in combinatie met een diner.

DAG 8

Na het ontbijt nemen we de bus naar de luchthaven (te bepalen volgens de vluchturen). We worden begeleid tot aan de douane en stappen het vliegtuig op richting Brussel.

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Marokko aanvragen. We nemen vervolgens telefonisch contact met u op en bezorgen u een op maat gemaakte offerte. 

Interesse?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Marokko aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.

 

Vraag een offerte aan

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

3 maanden voor vertrek

Namenlijsten

1 maand voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek 

Rooming list

1 maand voor vertrek