Londen


Ga op schooluitstap naar het hippe Londen

3 dagen schoolreis Londen vanaf €181

Inbegrepen: logement op hotel op basis van kamer en ontbijt, transport heen en terug per autocar, lokaal transport in Londen, supplement vanaf €25 voor de begeleiding in het Nederlands of Engels (incl. taalactiviteiten), de toegang tot de meeste musea is gratis

Niet inbegrepen: maaltijden (vanaf €15), eventuele toegangsgelden voor betalende attracties en musical

London calling

CLIPPER biedt een degelijk logement op hotel op basis van kamer en ontbijt, veilig en comfortabel vervoer per autocar (incl. de overzet per trein of ferry), programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids… en dat alles aan een scherpe prijs.
Highlights als een bezoek aan de Tower Bridge of de Tate Modern mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes zoals het sfeervol verlichte St. Katharine Dock of we doorkruisen de South Bank voor een heuse Londen Express.

 

Op zakenhotel in Londen

In Londen verblijven we in één van de vele zakenhotels in en rond de stad. Bij reservatie kan u uw voorkeuren aanduiden. Na een gevuld dagprogramma is het echt genieten van de rust en het comfort. Ontbijten doen we in het hotel.

In deze hotels wordt er uiteraard de nodige discipline van de leerlingen vereist wat de nachtrust betreft.

Voor de leerlingen zijn er kamers van 2-3 personen. Voor de leerkrachten zijn er 1-, 2- of 3-persoonskamers (single mits supplement).

Op restaurant in Londen

Indien u dit wenst, kunnen wij u ook helpen in de zoektocht naar betaalbare restaurants voor groepen in Londen. We hebben enkele vaste adressen, maar gaan op aanvraag ook op zoek naar alternatieven.  Zo zijn we te gast in een typische Engelse pub vlakbij de Tower Bridge, een Italiaans restaurant in de buurt van Leicester Square en een Chinees restaurant met karaokemogelijkheid in China Town.

 

Met de bus op de trein of op de boot

Het transport gebeurt per autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. Voor de oversteek gaat de bus op de trein of de boot. Ook voor metrotickets kan u bij ons terecht (enkel indien begeleiding).

Voor kleine(re) groepen bestaat ook de mogelijkheid om tickets voor de Eurostar te reserveren.

Londen upside down

U kan opteren voor een programmavoorstel met of zonder gidsen, met of zonder Engels taalprogramma.

Hieronder geven we een voorbeeld van een dag  uit een driedaagse reis met taalactiviteiten.

Indien u kiest voor een taalprogramma gidsen de leerlingen mee via historische rollenspelen en spelen ze met de taal aan de hand van interviews en gevarieerde activiteiten. Hierbij worden de Londenaren regelmatig aangesproken... en met succes. De trip wordt zo een grensverleggende ervaring die je als leerling - en als begeleidende leerkracht- niet snel zal vergeten.

Optionele bezoeken

De toegang tot de meeste musea in Londen is gratis voor leerlingen van de school en hoeven niet te worden gereserveerd.

Voor betaalde bezoeken als Madame Tussauds, London Eye of een musical kan u een aanvraag doen.

Op de laatste dag kan u ook kiezen voor een stop in Cambridge of Greenwich.

Hoe reserveren?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Londen aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.
 

 

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

2 nachten Londen op basis van kamer en ontbijt (inclusief transport heen en terug) kunnen al vanaf €180 per persoon. Voor een taalprogramma komt daar ongeveer €20 bij.

Hier kan u de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen en CLIPPER vinden.