Londen


Ga op schooluitstap naar het hippe Londen

3 dagen schoolreis Londen vanaf €150

Inbegrepen: logement op hotel op basis van kamer en ontbijt, transport heen en terug per autocar, lokaal transport in Londen, de toegang tot de meeste musea is gratis

Niet inbegrepen: maaltijden (vanaf €15), eventuele toegangsgelden voor betalende attracties en musical

We helpen u graag bij het uitwerken van uw programma: de reservatie van een restaurant, een museum of een typische musical. Daarnaast is het mogelijk om ons als gids in te schakelen. We begeleiden de groep dan van vertrek tot aankomst in het Nederlands of het Engels, al dan niet met taalactiviteiten.

London calling

CLIPPER biedt een degelijk logement op hotel op basis van kamer en ontbijt, veilig en comfortabel vervoer per luxe autocar (incl. de overzet per trein of ferry), programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids… en dat alles aan een scherpe prijs.
Highlights als een bezoek aan de Tower Bridge of de Tate Modern mogen natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we tonen u ook graag minder bekende plekjes zoals het sfeervol verlichte St. Katharine Dock of we doorkruisen de South Bank.

 

Op zakenhotel in Londen

In Londen verblijven we in één van de vele zakenhotels in en rond de stad. We werken reeds jaren samen met een aantal vaste hotels waar onze groepen graag geziene gasten zijn, als afwisseling van hun vaste business people. Deze hotels hechten er veel belang aan dat de nachtrust van alle gasten wordt gerespecteerd. Doorheen de jaren hebben we op dat vlak een zeer goede reputatie opgebouwd. Voor de leerlingen zijn er kamers van 2-3 personen. Voor de leerkrachten zijn er 1-, 2- of 3-persoonskamers (single mits supplement).

Na een gevuld dagprogramma is het dan ook echt genieten van de rust en het comfort. Na een weldoende nachtrust ontbijten we in het hotel en zetten we onze journey verder.

Op restaurant in Londen

Indien u dit wenst, kunnen wij u helpen in de zoektocht naar betaalbare restaurants voor groepen in Londen. We hebben enkele vaste adressen, maar gaan ook graag op zoek naar alternatieven.  Zo zijn we te gast in een typische Engelse pub vlakbij de Tower Bridge, een Italiaans restaurant in de buurt van Leicester Square en een Chinees restaurant (met karaoke indien gewenst) in China Town.

 

Met de bus op de trein of op de boot

Het transport gebeurt per luxe autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Jarenlange samenwerkingen met busmaatschappijen die Londen als hun broekzak kennen, staan mee borg voor een vlotte organisatie. Voor de oversteek gaat de bus op de trein of de boot. Kiest u voor een reis met CLIPPER-begeleiding dan kan u bij ons ook terecht voor metrotickets.

Voor kleine(re) groepen bestaat ook de mogelijkheid om tickets voor de Eurostar te reserveren.

Londen upside down

Wij helpen u graag met het uitwerken van een programma op maat van de interesses van uw leerlingen. U kan tevens opteren voor een reis met of zonder gidsen en met of zonder een Engels taalprogramma.

Hieronder geven we een voorbeeld van een dag uit een driedaagse reis met taalactiviteiten.

Indien u kiest voor een taalprogramma gidsen de leerlingen mee via historische rollenspelen en spelen ze met de taal aan de hand van interviews en gevarieerde activiteiten. Hierbij worden de Londenaren regelmatig aangesproken... en met succes. De trip wordt zo een grensverleggende ervaring die je als leerling - en als begeleidende leerkracht- niet snel zal vergeten.

Optionele bezoeken

De toegang tot de meeste musea in Londen is gratis voor leerlingen van de school en hoeven niet te worden gereserveerd.

Voor betaalde bezoeken als Madame Tussauds, London Eye of een musical kan u een aanvraag doen.

Op de laatste dag kan u ook kiezen voor een stop in Canterbury, Cambridge, of Greenwich.

Interesse?

U kan hieronder een offerte voor een reis naar Londen aanvragen. We nemen vervolgens telefonisch contact met u op en bezorgen u een op maat gemaakte offerte.
 

 

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan voorzien in de aanvankelijke offerte. Dit heeft een immers een rechtstreeks effect op de busbezetting en aldus op de prijszetting.  Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt.