Cruise Middellandse Zee


Op schoolcruise op de Middellandse Zee

4 nachten vanaf 304 euro, 7 nachten vanaf 515 euro

Inbegrepen: logement op basis van vierpersoonskajuiten in volpension (excl. dranken) beginnend met het diner de eerste dag en eindigend met het ontbijt de laatste dag, spektakels en animatie aan boord, zwembad en sportfaciliteiten, transport heen en terug per autocar,  supplement €8/dag voor de begeleiding in het Nederlands, Engels of Frans (incl. taalactiviteiten)

Niet inbegrepen: lokaal transport, dranken, servicekosten...

Een luxueuze schoolreis op een cruiseboot
Wie wil er nu niet inschepen in een cruiseboot voor een schoolreis?! We bieden een comfortabel en luxueus logement in vierpersoonskajuiten op basis van vol pension, veilig en comfortabel vervoer per autocar, programmavoorstellen met of zonder taalaspect, eventueel een gids… en dat alles aan een scherpe prijs.
Afhankelijk van de vaarroute mogen highlights als een bezoek aan het Colosseum in Rome of de Sagrada Familia in Barcelona natuurlijk niet op het programma ontbreken, maar we bieden ook graag alternatieve activiteiten aan zoals een zoektocht doorheen Genua in de voetsporen van Columbus, of een filmquiz in Cannes. 


 

Logeren in een kajuit

Voor de leerlingen zijn er kajuiten van 4 personen. Voor de leerkrachten zijn er 2- of 4-persoonskamers (single mits supplement).

Aan spraakmakende faciliteiten is er uiteraard geen gebrek: 'body & soul' worden verwend in de fitness en de zonnedekken met zwembaden en bubbelbaden. Voor ontspanning en entertainment zorgen de discotheek, het theater en de sportterreinen (vb. danszaal, fitness). 

 

 

Transport

Het transport gebeurt per autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. Ook voor informatie over lokaal transport kan u bij ons terecht. 

Geniet van royale buffetten aan boord

Hongerige magen komen à volonté aan hun trekken in verschillende restaurants waar quasi de hele dag iets te eten valt.

Ontbijt en lunch neem je aan het buffet op het dek.

Het ontbijt is rijkelijk: fruit, fruitsla, yoghurt, ontbijtgranen, brood, pistolets, croissants, ontbijtkoeken, charcuterie, gerookte zalm, eieren, fruitsap, koffie, thee... Er komt gewoon geen einde aan het buffet.

Ook 's middags word je verwend met een ruime keuze aan salades, pasta's, vis, vlees en nagerechten (gebak, fruit...). Voor wie dit nog niet genoeg zou zijn, serveert de snackbar pizza's, hamburgers, hotdogs en frietjes.
In de namiddag neem je  - als we aan boord zijn - de 'afternoon tea' of een ijsje aan het zwembad.

Het avondeten wordt à la carte in het restaurant geserveerd. Iedere dag verken je een andere Italiaanse regio met bijbehorende streekgerechten (MSC is nu eenmaal een Italiaanse rederij). Je kan kiezen uit de verschillende gangen... of het allemaal nemen. De aangename bediening door je persoonlijke ober, krijg je er zomaar bij! 

Een greep uit het menu:
- voorgerecht : cavaillon met parmaham, loempia, gazpacho...
- tussengerecht : salade, risotto, pasta, soep
- hoofdgerecht : keuze tussen vis, vlees met gratin, rijst, puree, frietjes...
- nagerecht : gebak, tiramisu, sorbet, ijs, kazen...

Adembenemend en zeker een reden om wat langer op te blijven, is het 'midnight buffet' met prachtig gedecoreerde schotels en taarten... De kapitein verwelkomt de passagiers bovendien met een cocktail en een gala-avond met speciaal menu.

Opmerking: tijdens dagexcursies is het aangewezen om zakgeld te voorzien voor een lunch.

 

Programma

In samenspraak en afhankelijk van de mogelijkheden wordt de route bepaald. Je kan opteren voor een programmavoorstel met of zonder gidsen, met of zonder Frans/Engels taalprogramma.

Voor voorbeeldroutes op de Middellandse Zee kan u hieronder terecht.

Hoe reserveren?

U kan hieronder een offerte voor de cruise aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.
 

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

3 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

 

 

Rooming list

2 maanden voor vertrek

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

Hier kan u de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen en CLIPPER vinden.