Barcelona


Op citytrip in de stad van Gaudí

7 dagen/4 nachten vanaf €530 per persoon

Inbegrepen: logement in *** hotel in meerpersoonskamers op basis van volpension ('s middags lunchpakket op excursie), transport heen en terug per autocar, lokaal transport, het programma zoals hieronder beschreven (incl. gids en toegangsgelden).

Niet inbegrepen: de maaltijden onderweg, hoteltaks (cash ter plaatse te betalen)

Met CLIPPER op reis naar Barcelona 

Barcelona is de hoofdstad van Catalonië, een autonome regio in het noorden van Spanje met een rijke cultuur en taal. De architecturale pareltjes van de kunstenaar Antonio Gaudí kleuren deze zuiderse stad. Of je nu de Sagrada Familia bezoekt, uitblaast op een bankje  in het prachtige Park Güell of gewoon even naar het strand gaat, het kan allemaal in deze zonovergoten stad!

Op hotel aan de Costa Brava

We logeren in een ***hotel aan de Spaanse kust in Lloret de Mar, Santa Susanna, Calella (volgens beschikbaarheid). We verblijven in meerpersoonskamers. Leerkrachten slapen in tweepersoonskamers. Single kamers zijn mogelijk mits supplement.

 

Transport per autocar

Het transport gebeurt per luxe autocar. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie. 

 

Maaltijden

We verblijven in volpension. 's Ochtends is er een ontbijtbuffet. 's Middags picknicken we in de stad en 's avonds schuiven we aan voor een buffet à volonté met een uitgebreide keuze aan vlees, aardappelen of pasta, groenten en nagerechten. 

 

Programma van dag tot dag

DAG 1

Vertrek vanuit de school richting Spanje. Stop voor het avondeten (excl.). Buenas noches aan boord! (films worden voorzien).

DAG 2

Stop voor een  ontbijt  in een wegrestaurant. Aankomst aan het hotel in de late ochtend. 's Middags eten we in het hotel, installeren we ons op de kamers en krijg je tijd om te genieten van het hotel of het strand. 's Avonds eten we in het hotel.

DAG 3

Ontbijt en vertrek naar Barcelona. Een gids neemt ons de hele dag op sleeptouw en toont ons te voet de mooiste plekjes van de stad. 's Middags eet je je lunchpakket. We slenteren door het oude stadscentrum, stoppen aan het havenkwartier, de gotische wijk en sluiten af bij de talrijke straatartiesten en marktkraampjes op de Ramblas.'s Avonds brengt de bus ons terug naar het hotel.

DAG 4

Na het ontbijt  vertrekken we naar Barcelona voor een begeleid bezoek aan de beroemde Sagrada Familia (incl. toegang). 's Middags lunchen we met lunchpakket. In de namiddag maken we een fietstocht doorheen het stadscentrum om de stad op een "sportieve manier" te ontdekken en kan je een bezoek brengen aan het kleurrijke Parc Güell (incl. toegang). 's Avonds brengt de bus ons terug naar het hotel.

 

DAG 5

Om 10u30 vertrekken we aan het hotel voor een boottocht met de catamaran met muziek. Het middagmaal is inbegrepen en er is de mogelijkheid om te zwemmen. Je krijgt even vrije tijd in Blanes, een populaire badplaats met leuke terrasjes en restaurantjes. Op de terugweg stoppen we aan het hotel om je mooiste outfit aan te trekken voor een typische flamencoavond in een middeleeuws kasteel, vol muziek en zang. Het wordt een sfeervolle avond met het nationale gerecht bij uitsteek: paella (drank inbegrepen). 's Avonds brengt de bus ons terug naar het hotel.

DAG 6

Na het ontbijt laden we de koffers in de bus en genieten we van een vrije voormiddag. 's Middags eten we in het hotel. Om 14u00 vertrekken we naar Figueres voor een bezoek aan het Dalí museum dat  werd gebouwd op de fundamenten van het oude stadstheater. Salvador Dalí was een veelzijdig kunstenaar. Alles wat je in het museum kunt bezichtigen is door hem gemaakt. Een interactief museum voor jong en oud. Om 17u00 vertrekken we met de bus naar België.

DAG 7

In de loop van de voormiddag komen we aan op school.

Interesse?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar Barcelona aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.

 

Vraag een offerte aan

 

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek