Ardèche


Beleef een avontuurlijke en culturele week in de Ardèche

6 dagen/5 nachten ter plaatse + 2 nachtritten vanaf €380


Inbegrepen: logement op basis van volpension in een meerpersoonskamer voor de leerlingen en in tweepersoonskamers voor de leerkrachten, transport heen en terug per autocar, lokaal transport per autocar

Comme chez soi in de Ardèche méridionale

In de Ardèche speelt CLIPPER een thuismatch. Al meer dan 25 jaar kennen we deze regio als geen ander. Een eigen huis met karakter zorgt voor het nodige comfort. Van dit voordeel laten we u ten volle meegenieten.

In deze zuiderse streek zijn er tal van mogelijkheden zoals een kajakafvaart in de Gorges van de Ardèche, een bezoek aan de grotten van Aven d'Orgnac, een avontuurlijk bomenparcours in Jaujac, wandelingen door uitgedroogde rivierbeddingen, bezichtigingen van lavaformaties, lokale markten… Ook steden als Valence, Aubenas, Montélimar, Nîmes en Avignon liggen in de nabijheid. Kortom, voor elk wat wils.

 

Logeren in la Maison des Astars: een patriciërswoning met zwembad

We verblijven in het Maison des Astars te Villeneuve-de-Berg. Deze gewezen patriciërswoning is een streling voor het oog. Haar ruime inkom in natuursteen, de ton- en kruisribgewelven, de patio, de imposante traphal en de terrassen zal je niet snel vergeten. Achter het gebouw bevindt zich een groot terras met zwembad waar enkele grote bomen voor schaduw zorgen. We leven hier zoveel mogelijk buiten. Neem zeker ook een kijkje op de website van het Maison des Astars.

De leerlingen verblijven in kamers van 2 tot 8 personen met apart sanitair. Voor de leerkrachten werd de tweede verdieping gerenoveerd: een gezellig salon, een bar, een vergaderzaal en twee- tot vierpersoonskamers geven het nodige comfort.

De Franse keuken

U kan bij ons een programma boeken dat voorziet in volpension op basis van een ontbijtbuffet, picknick, vieruurtje en een warm driegangenmenu ’s avonds.

We starten de dag met stokbrood, charcuterie, kaas, croissants, confituur, choco, yoghurt, ontbijtgranen, koffie, thee en fruitsap. Vervolgens stellen we onze picknick samen, nemen nog een vieruurtje mee en gaan op pad. ‘s Avonds installeren we ons aan tafel, tasten toe van het uitgebreide buffet en nemen we de tijd om onze ervaringen van de dag te delen.

De mogelijkheid bestaat ook om zelf te koken. Dit is uiteraard een budgetvriendelijke optie. In dat geval helpen wij graag met de bestelling van het eten bij de verschillende leveranciers.

Transport per luxe autocar

Het transport gebeurt per luxe autocar, zowel heen en terug als ter plaatse. Wij werken samen met vaste buspartners die mee borg staan voor een vlotte organisatie.

Interesse?

U kan hieronder een offerte voor de reizen naar de Ardèche aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan per e-mail één of meerdere offertes ontvangen.

Vraag een offerte aan

 
Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. Dit heeft een immers een rechtstreeks effect op de busbezetting en aldus op de prijszetting.  Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt.

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

Programma van de reis

1 maand voor vertrek om aan de busmaatschappij over te maken, rekening houdend met de rij- en rusttijden van de chauffeurs (www.veiligeschoolreis.org)

Rooming list

1 maand voor vertrek