Het Parijsseizoen 2014 loopt ten einde


De meeste scholen keerden ondertussen moe maar tevreden terug van hun Parijsreis. De laatste scholen vertrekken eerstdaags. Eens te meer bleek dat Parijs een stad in beweging is:

  • Bij een bezoek aan het Musée d’Orsay mogen de nieuw aangelegde les Berges de Seine niet ontbreken. Aan de oevers van de rivier is het nu aangenaam vertoeven op de houten trappen, op de sport- en spelterreinen of in een hangmat.projet-berges-de-Seine-trafic-automobile-604-564x261
  • Het uitzicht op Parijs vanop Montmartre is nog populairder geworden bij jongeren dankzij de videoclip van La dernière danse van Indila waarin deze plek een bijzondere rol speelt.
  • In 2008 doken de eerste Cadenas d’amour op in Parijs. Deze hangslotjes staan symbool voor de eeuwige liefde en worden bevestigd aan een brug. Na de Pont des Arts en de Pont de l’Archevêché duiken de slotjes nu overal op.
  • Lees ook dit artikel als je wil weten wat Parijs in petto heeft voor de toekomst. Op de site van Lonely Planet vind je de nieuwigheden van 2014.

Dan weet u ook meteen waarom wij zo graag terugkeren naar Parijs.