Striphelden veroveren de hoofdstad


collage

Maart, het begin van de lente is bij Clipper de start van het nieuwe seizoen van de taalexcursies.

Op 2 maart ’15 kreeg ik, Samira, de kans om als stagiaire op excursie te gaan met de leerlingen van de Sint-Martinusschool uit Asse. Zij kozen voor de formule  “Bruxelles Bandes Dessinées” die nieuw is sinds dit jaar. In groepjes van drie of vier leerden we de leerlingen op een creatieve, leuke én natuurlijk educatieve manier de ‘hotspots’ van Brussel kennen. We passeerden langs de verschillende stripmuren en bij Madame Chapeau die de Brussels humor vertegenwoordigt. (Weetje: Madame Chapeau werd gespeeld door een mannelijke travestiet.)

Oep zen Brusseleirs’ leerden de leerlingen nieuwe spreekwoorden, spraken ze in hun beste Frans toeristen aan op de Grote markt en raakten ze toch maar eens ’t Serclaes beeld aan om een portie geluk te ontvangen. Daarnaast moesten ze natuurlijk ook een groet brengen aan Manneken Pis, want zeg nu zelf, wat is een bezoek aan Brussel als je dit icoon niet hebt bezocht?

Voor deze excursie was duidelijk een portie durf en zelfvertrouwen nodig, iets wat deze studenten in overvloed hadden en ik zeker bewonderde. Ik herinner mij dat ik op die leeftijd absoluut geen mensen durfde aanspreken en al zeker niet in het Frans.

We sloten de dag af met een zangwedstrijd op het Muntplein. Het was een geslaagde schooluitstap met enthousiaste leerlingen die helemaal gingen voor de overwinning en initiatief durfden nemen om de Franse taal te leren.

[Deze post werd geschreven door stagiaire Samira]