Skivakantie


Skiën en snowboarden in Oostenrijk tijdens de krokusvakantie

7 dagen vanaf €629

Inbegrepen: logement in jeugdpension Gutensohn op basis van vol pension, transport heen en terug per autocar, 7-daagse skipas Kitzbühel, huur materiaal, ski- of snowboardles, omkadering en avondanimatie

Niet inbegrepen: laatste middagmaal

Skiën en snowboarden in Tirol
Al meer dan 30 jaar zijn wij tijdens de krokusvakantie kind aan huis in het Oostenrijkse Aschau. We bieden een degelijk logement in een jeugdpension aan de voet van de piste op basis van volpension, veilig en comfortabel vervoer per autocar, ski- en snowboardlessen voor alle niveaus, eigen ski- en snowboardmateriaal en een gevarieerd animatieprogramma… en dat alles aan een scherpe prijs.


 

Logies aan de voet van de piste 

We verblijven in jeugdpension Gutensohn – een eenvoudig maar sympathiek logement – waar we al jaren hartelijk ontvangen worden. De leerlingen slapen er in kamers van 4-8 personen. De meeste kamers zijn voorzien van eigen sanitair.

Dit pension ligt aan de voet van de piste. ’s Morgens nemen we de skibus (10 minuten) en ’s avonds kan je skiën of snowboarden tot aan het hotel.

Naast de Oostenrijkse keuken (volpension) bereiden wij ook zelf culinaire extraatjes bij het ontbijt, het vieruurtje en de vijfde maaltijd zoals chocolademousse, cake, tiramisu, apfelstrudel, wafels, warme chocolademelk… Daarnaast is er permanent fruit ter beschikking.

’s Middags is er een lunchpakket voorzien. Iedereen is echter ook vrij om in één van de vele restaurants iets warms te eten.

Opgepast! Het laatste middagmaal is niet inbegrepen. 

 

Tirol op zijn best

Overdag krijg je ski- of snowboardles onder begeleiding van onze eigen monitoren. Zij streven naar een goede mix tussen oefeningen en de verkenning van het skigebied. Een niveautest op de eerste dag bepaalt in welke groep je terechtkomt.

Aschau bei Kirchberg, een echt ski- en snowboardparadijs, behoort tot het wereldberoemde Kitzbüheler gebied (160 km piste) en bevindt zich in het hartje van Tirol. Het gebied werd door de Standaard verkozen tot één van de meest legendarische skigebieden ter wereld. Het hele gebied heeft een lange ski- en snowboardtraditie en de mogelijkheden zijn er haast onbeperkt. Kortom : dit is een toplocatie. Competitie op het hoogste niveau gaf wereldfaam aan dit gebied. Wie heeft er nog niet van de Hahnenkammrennen gehoord, een afdaling voor de wereldbeker?

Daarnaast zijn er nog talloze mogelijkheden, zowel voor skiërs als voor snowboarders. Voor snowboarders zijn er diverse half-pipes en een speciaal Boarder Cross Park. Het is deze variatie die Kitzbühel zo aantrekkelijk maakt. Zo kan je een hele week skiën of snowboarden zonder twee keer dezelfde afdaling te doen. Voor een schitterende dagtocht volgen we de Ski Safari (35km) die van Kirchberg via Kitzbühel tot Pass Thurn loopt. Alle gebieden staan met elkaar in verbinding. Een absolute troef is de sneeuwzekerheid, onder meer dankzij een ultramodern besneeuwingssysteem. Na meer dan 30 jaar ervaring op deze locatie staat dit wel vast.

De eerste dag wordt de groepsverdeling georganiseerd op de piste voor het hotel. 
De beginnelingen blijven de eerste dagen op deze skipiste. De meer gevorderde skiërs en snowboarders gaan de hoger gelegen skipistes verkennen en vertrekken ‘s morgens met de skibus voor een goed gevuld programma. ’s Avonds kan je zelfs op de latten/snowboard terugkeren tot aan het hotel.

Animatie in een skijasje

Naast de traditionele fuif en après-ski programmeren we elk jaar een aantal animatietoppers (bv. swingpaleis, casino, zangmarathon en filmfestival…).

Een hoogtepunt is het rodelen. Met een sleetje kan je overdag van de Gaisberg glijden. Plezier gegarandeerd ! De monitoren zien erop toe dat het ook veilig blijft. De fotograaf van dienst wil dit voor geen geld missen.

In samenwerking met CLIP

CLIPPER werkt voor deze skivakantie samen met CLIP. Zij zorgen voor de monitoren, de sportlessen en de animatie-activiteiten. Zij organiseren tijdens dezelfde periode in het hotel ook een skivakantie voor particulieren. Al vanaf tien leerlingen kan u met de school hierop intekenen. Als voordeel kan u kiezen tussen een korting voor de leerlingen of om een gratis leerkracht van de school mee te sturen.

Hoe reserveren?

U kan hier een offerte voor de skivakantie aanvragen. Binnen enkele dagen zal u dan een offerte ontvangen.

Wat

Wanneer

Offerte

Zo vroeg mogelijk aanvragen. De offerte voor akkoord terugsturen vóór de vervaldatum

Voorschotfactuur

+ 1 maand na ontvangst ondertekende offerte

Definitieve aantallen jongens/meisjes, man/vrouw

2 maanden voor vertrek

Saldofactuur

6 weken voor vertrek

  

Rooming list

1 maand voor vertrek

Voor iedere reis wordt er een aparte prijsofferte gemaakt. Voor elke wijziging in de groep na het opmaken van de saldofactuur wordt een nieuwe offerte gemaakt. De prijs kan wijzigen indien er meer/minder leerlingen zijn dan aanvankelijk voorzien.

Hier kan u de reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen en CLIPPER vinden.